Gyveni ir atrandi

Gal kiek daugiau nei prieš metus atradau ganėtinai įdomu dalyką. Vėlgi nežinau kaip kitur, bet paprastai jeigu tavo gimtadienis tai kažkas tave tarkim pasveikina, na ir žinoma apart to, jog kažką palinki, duoda ar tai kokia smulkmena ar panašiai. Prisimenu kai dirbau Lietuvoje, kiekviena mėnesi būdavo švenčiami to mėnesio gimtuvininku gimtadieniai, tortas ir panašiai.

Atvykęs ir pradėjęs gyventi Anglijoje, niekada negalvojau, jog va čia jau kažkiek kitaip. O kitaip tai, jog jeigu tavo gimtadienis, tai tu į darbą atsineši kažką ir žinoma vaišini bendradarbius. Kurie sugeba pasakyti Happy B-Day ar kažkas tokio. Šitai man buvo staigmena, prisimenu gimtadienis, iš esmes eiline darbo diena, kadangi dar nebuvo to tokio didesnio bendravimo su bendradarbiais apie kažką, apart darbą, taigi iš esmes niekas to ir nežinojo, jog va man šiandien gimtadienis. Tačiau kažkokiu būdu, kažkas vis dėlto sužinojo. Ateinu aš į pertrauka ir man sako, na tai kur pyragas?

Prisimenu jog kartais ateidamas į pertraukas rasdavau kokio torto ant stalo ar šiaip kažko, bet niekada nepagalvojau, jog va kažkieno šiandien gimtadienis, taigi jis čia atvilko ši tortą ir taip sveikina save. Tiksliau leidžia jog šitie apžoros ji suvalgytu tiesiog akyse. Pasirodo būtent taip viskas čia veikia. Žinoma šiais metais ši reikalą aš jau žinau, tačiau šiais metais turbūt šito pavyks išvengti. Na visu pirma tai ir taip nedarbo diena nusimato, kas leis šitos nerašytos prievoles išvengti. Kita vertus mūsu įmonė sugalvojo dar viena dalyką ,kuris man kaip ir visai patinka. Nuo sekančiu metu pradžios, visi kuriu gimtadienis darbo diena, galės neatvykti į darbą ir jiems už tai mokės.

Kadangi Anglijoje lyginant su Lietuva ir taip nėra daug tu laisvadieniu, tai dar viena laisva diena papildomai, savaime aišku skamba puikiai.

Aplamai šį įmonė kurioje jau pastarieji pora metu dirbu, vis sugalvoja kokiu būdu kaip kažką pagerinti darbuotojams ar šiaip suteikti bent minimaliu atsipalaidavimo būdų. Prieš daugiau nei metus laiko nupirko stalo teniso stalą, atlaisvino patalpas jam laikyti. Ir jau kuris laikas puikiai pertraukos eina tiesiog žaidžiant tenisą su bendradarbiais. Iš esmės kaip ir smulkmena, bet kita vertus kartais be laiku mokomo atlyginimo ir panašiu pliusu, kurie vardijami Lietuvoje. Reikia kad ir tokiu smulkmenų. Prieš kiekvienas Kalėdas būna loterija, įmonė priperka visokiu dalyku, paprastai tai būna įvairus saldumynai, vynas ar panašiai ir loterijos pagalba visa ta geri išdalina darbuotojams. Dar viena atrakcija, tačiau kiekviena smulkmena gaunama nemokamai yra gėris.

Nekalbu jau apie bonusu sistema, kuri man tik prasidėjo, nes tik dabar pradėjau tiesiogiai ten dirbti, o kitiems jau ji galioja priklausomai nuo to kiek dirba. Jinai veikia iš esmės labai paprastai, kadangi mano darbovietė yra susiejusi su maisto pramone, tai kasmet būna higienos ir panašios komisines patikros. Jeigu šia patikra praeiname iš pirmo karto, o tai bent jau paskutinius pora metu ir nutiko, kiekvienas darbuotojas gauna bonusą. Jis priklauso nuo to kaip gerai šia komisija mes praeinam. Paskutini karta praėjom idealiai A+, taigi kiekvienas darbuotojas prie algos gavo 200 svaru. Taip, galbūt tai nedidele suma, tačiau vis tiek motyvacija.

Dar viena bonusu sistema veikia priklausomai nuo išdirbto įmonėje laiko, tai apie šita aš kol kas net nemąstau, vėlgi galiu pasakyti tik tiek, jog kolega kuris įmonėje įšdirbęs jau 20 metu. Prieš Kalėdas gavo 2,000 svaru bonusą.

Ir paskutinis dalykas kuris iš esmes man patinka ir kuris verčia labai pagalvoti, tai darbuotojų skatinimas gyventi sveikiau. Jeigu tiksliau kalbant, įmonė paskelbė akcija, jog padės darbuotojams įsigyti dviračius, kaip po transporto priemone važiuoti į darbą. Su juo reikės bent puse savo kelionių į darbą atvykti naudojant šia transporto priemone. Visu pirma dviračiams jų įrangai, rūbams ar panašiai įsigyti bus suteikta 32% nuolaida, negana to, perkant dvirati mokesti nuskaitys iš algos. Pusantrų metų po tam tikra suma, priklausomai nuo dviračio kainos. Dvirati, bei įranga ir panašiai įsigyti galima iki tūkstančio svaru.

Už tūkstanti pinigu galima įsigyti tikrai nebloga dvirati, o žinant kad tuomet už ji mokėti reikės tik 680 pinigu. Kurie dar bus padalinti į 18 daliu ir nuskaityti iš algos, kas iš esmes nepasijaus, skamba tikrai puikiai. Skamba tai skamba, tačiau yra keli BET. Visu pirma artėja žiema, jeigu Lietuvoje sis pasakymas skamba kaip artėja šaltis ir sniegas, tai čia skamba jog artėja lietus ir vejas. Kad ir 13km iki darbo, bet ryte šiek tiek po penkių ryto važiuoti tuos 13km į darbą tamsoje ir lyjant, kažkaip nesinori.

Kita priežastis, jog nežinom to, kaip vyks visas tas stebėjimas, ta prasme kas čia ves ta statistika, kiek kartu aš atvažiavau į darbą su dviračiu, o kiek masina. Ir kokia bus ta nuobauda jeigu kartais nevažinėsiu puse savo kelionių dviračiu. Bet tarkim vasara aš tikrai šia galimybe išnaudočiau, ta prasme 13km turint gera dvirati yra niekis, neskubant pusvalandis,važiuojant greičiau turbūt dar mažiau. O ir šiaip apie dvirati jau kuris laikas galvoju. Visam šiam apsisprendimui turiu dar pora savaičių, tikiu jog per jas atsakysiu į klausimus ir nuspręsiu ar aplamai man to dviračio reikia.

Komentarai

  1. nu siaip jo, niekai tie 13 km, jei dar kelias geras :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kelias ne dviraciu,bet kaip ir normalus asfaltas. Tai is esmes esant geram matomumui viskas butu ciki. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai