Brangi savaite

Nubrėžus savaite nuo šiandien (šiandien šeštadienis), tai savaite buvo brangi. Kalbu finansiškai. Viskas prasidėjo gal kiek teigiamai, nusipirkau nauja masina, aišku vėlgi dideles išlaidos, tačiau kaip ir planuota. Kadangi kelione iki ten kur ji buvo nemaža, grįžtant atgal važiavau paskui draugą. Ir tik savaites eigoje sužinosiu, jog mano mašinos įsigijimas jau pirma diena siek tiek pabrangs. Kiek, sprendimo dar nežinau. Bet čia dar tik pradžia.

Iš praėjusio įrašo, o kiti iš instagramo ar Facebook žinote, jog nusipirkau drona. Gražu, tvarkinga, lengvai valdoma ir daugybe kitu epitetu jam galima suteikti. Bet, tačiau, nes. Jo pas mane jau nebėra, o tai dar sesi šimtai pinigu nuostolis, praradimas. Ir visas tas gėris tiesiog ėmė ir nuplaukė, tiksliau kaip koks titanikas, ėmė ir paskendo.

Viena, gražia, saulėta diena su bendradarbiu, pertraukos nuo darbo metu, važiavome paskraidyti. Eilinis kartas, nes tai darėme paskutines pora savaičių praktiškai kasdien. Viskas kaip ir kaskart, pakilom, paskraidėme, padariau nuotraukų, video ir panašiai ir beskrendant atgal įvyko tai, ko suplanuoti niekada negalima. Vienas propeleris ėmė ir kažkokiu keistu būdu nukrito. To pasėkoje, dronas neišlaikė pusiausviros, apsivertė ir iš maždaug aštuoniasdešimties metru aukščio tėškėsi i upe. Kaltu kaip ir nerasta, drono beje irgi. Net mažiausios užuominos apie tai kur jis nukrito, neliko. Vienintelis dalykas, kuris viska įrodo, draugo salia skridusio vaizdo įrašas. Brangus malonumas, kuris tiesiog prapuolė per akimirka. Geros penkios minutes to tokio praradimo jausmo, susitaikymas ir gyvenimas toliau.

Po poros dienų prie šių, sesiu šimtu visai nesenai paskendusiu pinigu prisidėjo dar kažkiek. Grįžęs namo iš darbo, gavau laišką, laiškas pasirodo iš policijos. Atidarau, o ten gi už greičio viršijimą. O taip... Ten kur galimas greitis 40mph aš važiavau 49mph (čia tiems kurie nežino, tai mylios per valanda.). Laikas ir data nurodo, ogi su katik nusipirkta masina važiuojant namo. Linkas i internetini puslapi su daugiau informacijos ir nuotraukos. Peržiūriu nuotraukas, taip, kaltas. Prisimenu ta vieta, mes važiuodami pasiimti mašinos, matėme stovint policijos automobili, kuris matavo greiti. Atgal važiuojant, tiesa pasakius, man tikrai netas buvo galvoja. Kadangi aš vietoves nežinojau, niekada i ta puse nevažiavęs, man daug svarbiau buvo nesudaryti tarpo tarp manęs ir draugo. Jog jo nepamesti, o vėliau nenuvažiuoti kažkur ne ten. Tarp nuotraukų, padarytu kaip įrodymas, matosi, jog greiti viršijo trys automobiliai, kadangi visos trys mašinos važiavo poros metru tarpais. O kadangi aš paskutinis, numeriai užfiksuoti mano, vadinasi baudžia tik mane.

Kokia bauda ir aplamai kuom viskas pasibaigs, sunku pasakyti. Kadangi čia galioja balu sistema, pagal esama situacija, manęs laukia nuo šimto svaru bauda bei trys balai. Arba siekiant išvengti balu, reikia išklausyti trijų valandų kursus, kurie tai pat kainuoja ir dažniausiai tolokai nuo gyvenamosios vietos. Kolkas nei baudos dydžio, nei aplamai nuosprendžio negavau, nes visu pirma reikia patvirtinti arba paneigti per mėnesį, kas vairavo, nusiusti savo informacija. Ir tik vėliau ateina sprendimas. Žinoma gauti trys balus už tikrai žioplike ir kiek nesąžininga (kaltas, jog greiti viršijau, tačiau tikrai viršijau ne tam, jog viršyti, skubėti ar pan.) sprendimą, jog bausme tik man. Tačiau kita vertus, reikia priimti šią pamoka ir iš to pasimokyti. Šiandien šeštadienis, savaite dar nesibaigė, nors kita laukia sąlyginai įdomi, tikiuosi, bus pigesne. ;)


Komentarai

Populiarūs įrašai