Perku internetu - atsiskaitau kortele

Vieša paslaptis, koks ketvirtis milijono tautiečių gyvena kažkur Europoje. Daugelis iš jų vienaip ar kitaip vis dar susieti su Lietuva. Vienu gimines, draugai ar artimieji gyvena, kiti tiesiog per metus bent kelis kart patys į Lietuva sugrįžta. Eile metu statistikos departamentas pateikia įplaukų iš emigrantu skale, ir ties ja būna visai dideli skaičiai. Jeigu gerai pamenu 2-4 procentai nuo BVP. Daugelyje Europos šalių atsiskaitymai internetu paremti kredito ar tai debeto kortele, kuomet viskas ko reikia tai būtent turėti šia kortele. Lietuvoje deja aplamai tik prie kelis metus atsirado galimybe tokiu būdu pirkti. Iki tol reikėjo užsisakyti banke specialia kortele arba papildomai kažką aktyvuoti. Beveik visais atvejais tai kainuodavo papildomai. Pamenu turėta Swedbank kortele kas mėnesi papildomai kainavo pora litu.

Kadangi pats itin dažnai perku internetu ir jau pora metu tai darau itin aktyviai. Kažkaip niekada neiškilo kažkokiu nesklandumu ar panašiai atsiskaitant kortele čia, Anglijoje. Tačiau prieš pora dienų nedideles smulkmenos prireikė Lietuvoje. Gyvendamas Lietuvoje iki tol visada atsiskaitydavau naudodamas internetine bankininkyste. Tačiau dabar nutiko taip, jog turimoje vis dar sąskaitoje pinigu nebuvo. Vienintele atsiskaitymo galimybe buvo mano turima Angliška banko kortele. Čia ir prasidėjo problemos.  Pigiausia rasta vieta įsigyti prekei, nepalaike atsiskaitymo būtent kortele. Sekanti vieta palaike paslauga, tačiau norint atsiskaityti kortele, reikia tai daryti kuomet preke pristatoma i namus. Vadinasi reikia būti ten, kai preke pristatoma, kas man vėlgi netiko.

Taip gimė idėja peržiūrėti populiarias Lietuvos internetines parduotuves ir peržiūrėti galimybes atsiskaityti kortele arba paypal. Jeigu gerai pamenu prieš metus, kai pirkau sesei dvirati, situacija buvo daug prastesne. Nors ir šiandien dar nevisi palaiko atsiskaitymą tarkim paypal, nors mano manymu tai itin patogu, bet jau nemažai parduotuvių palaiko atsiskaitymą kortele.

Skytech.lt nepriima atsiskaitymo kortele, tačiau priima atsiskaitymą paypal. Kad ir taikydama 2% apmokestinimą.

1a.lt šį atsiskaitymo būdą priima ir tam netaiko jokiu mokesčiu, žinoma atsiskaitymo paypal deja  čia nėra.

Pigu.lt atveju viskas priklauso, kokiu būdu preke tau pristatys. Jeigu pasirinksite pristatymą per paštomatus, deja kortele atsiskaityti galima tik kada kuomet gausi preke. Jeigu naudojant kurjerio paslaugomis, viskas gerai. Vėlgi paypal deja nepalaikomas.

Topocentras.lt nei atsiskaitymo kortele nei paypal nepriima, tačiau nustebino atsiskaitymas Bitcoin. Kas tikrai sveikintina.

Dar krūva peržiūrėtu internetiniu puslapiu arba atsiskaitymo banko kortele nepriėmė arba deja priėmė tik esant fiziniam kontaktui. Padėtis su Paypal dar prastesne, parduotuvių kurios priimtu toki atsiskaitymo būdą aplamai vienetai. O ir esant tokiam galimybei taikomas papildomas mokestis, dažnai jis būna keli procentai nuo prekes kainos. Žinant tai jog per šventęs į tautiečių namus pakliūvą itin daug prekių pirktu būtent emigrantu sąskaita. Sakyčiau parduotuves palaikančios atsiskaitymą kortele ir Paypal turėtu tikrai išlošti. Vėlgi klausimas kokius mokesčius taiko atitinkami atsiskaitymo budai bei ar nėra pigiau kartais tiesiog atsiskaityti būtent banko kortele iš kitu Europos šalių, žinant Lietuvoje taikomus mokesčius. Bei tai, jog Lietuvoje dabar galioja bendra Europos banku sistema.

Kokiais būdais Jus atsiskaitote perkant internetu Lietuvoje arba iš užsienio, bei kokie nepatogumai dažniausiai trukdo?


Komentarai

  1. praktiškai visada moku banko pavedimu atlikdama užsakymą, nebent dvejoju, jog prekės gali nebūti, tai tada pasirenku mokėjimą grynais, kad nereikėtų terliotis su pinigų susigrąžinimais ir pan.šiaip kol kas poreikio atsiskaityti kitais būdais kažkaip neiškilo :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai